G8 - LastebilkranerHar du behov for å kunne operere en lastebilkran G8 i din nåværende jobb eller i jobbene du drømmer om? For å kunne operere en lastebilkran er du nødt til å ha hatt opplæring og fått kompetansebevis i G8 lastebilkran. 


G8 - Lastebilkraner

Varighet: 76 timer
Praksis: 32 timer

PåmeldingDet er viktig for din nåværende eller kommende arbeidsgiver at du har gjennomført lastebilkran G8 opplæring, da det etter loven er arbeidsgivers ansvar å påse at arbeidstaker har hatt nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon for å kunne utføre arbeidet. Dette kan du få gjennom et G8 lastebilkrankurs. I vår kursoversikt finner du kurs lastebilkran G8 over hele landet.

En G8 lastebilkran er en hydraulistisk drevet kran som er montert enten foran eller bak på en lastebil, eventuelt på en tilhenger. Gjennom opplæring får du som lastebilkranfører en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av lastebilkraner, slik at uhell og ulykker i forbindese med løfteopreasjoner unngås.

Det finnes flere ulike kurspakkevarianter for å få sertifikatet til G8 Lastebilkran. Du velger den pakken som gir deg kompetansen du trenger ut i fra den kompetansen du allerede har. Modul 1.1, som gir innføring i grunnleggende HMS, er det mange som har fra tidligere kurs. Videre må du ha modul 2.3 (Anhukerkurs) 2.8 som er en fagmodul med teori og prøve, modul 3.8 med grunnleggende praktisk bruk av G8, samt modul 4.8 med kjøring og praksis med prøve.

Det er ingen krav til forkunnskaper for å kunne delta på et krankurs G8. Det er heller ingen krav om fornying av sertifikatet når du først har fått det, men er det lenge siden du har benyttet en lastebilkran, kan det være lurt å ta et nytt kurs for å friske opp egne kunnskaper.